Kada planuoti sekantį nėštumą?

Kada planuoti sekantį nėštumą?

Dažnai klausiate kaip greitai galite planuoti nėštumą po natūralaus gimdymo, cezerio pjūvio, persileidimo ar ne vietoje buvusio nėštumo. 

Kodėl reikia žinoti kada planuoti sekantį nėštumą? Tai svarbu, kad sekantis nėštumas būtų sklandus su kuo mažiau komplikacijų.

Geriausias laikas po buvusio gimdymo natūraliais takais (pagimdžius pačiai), sekančiam nėštumui praėjus  18-24 mėnesiams. Tuomet dažniausiai jau būna pasibaigęs žindymo laikotarpis, o organizmas sustiprėjęs po buvusio nėštumo. Jei dar žindote, tai ne kliūtis planuoti nėštumą. 

Jei buvo atlikta Cezario pjūvio operacija, nėštumą planuokite po 2 metų, kad randas sutvirtėtų. 

Rekomenduojama nelaukti ilgiau nei 5 metų po gimdymo. 

Taigi, optimaliausias laikas 2-5 metai po gimdymo, nesvarbu kokiu būdu pagimdėte.

Po persileidimo laukti nereikia. Pastoti jau galite po 2 savaičių, tačiau gerai būtų sulaukti vienų mėnesinių. Nesvarbu ar persileidimas įvyko savaime, ar buvo naudoti vaistai, ar reikėjo procedūros operacinėje. Čia svarbiausia ne laikas, o jūsų emocinė būklė – kada būsite pasiruošusi .

Po negimdinio nėštumo, kai atliekama operacija, rekomenduojama sulaukti trečių mėnesinių. Kartais esant šiam nėštumui bandoma išvengti operacijos naudojant vaistą Metotreksatą. Dėl jo žalingo poveikio vaisiui, rekomenduojama planuoti nėštumą po 3 mėnesių. 

Taigi, žinant visą tai – galite prisidėti prie sklandesnio sekančio savo nėtumo.